Nuclearelectrica, compania de stat care administrează centrala nucleară din Cernavodă, a anunțat numirea lui Romeo Urjan ca nou director al Sucursalei CNE Cernavodă, în timp ce Valentin Ovidiu Nae, actualul director al sucursalei, va prelua funcția de director de Securitate Nucleară. Ambele posturi sunt ocupate în baza unui Contract Individual de Muncă, conform structurii organizatorice a Nuclearelectrica, potrivit News.ro.

Compania a comunicat marți și numirea lui Daniel Adam în funcția de director Financiar, cu un mandat ce va începe pe 1 noiembrie 2024 și va dura până pe 15 februarie 2027.

Într-un comunicat transmis Bursei de Valori București (BVB), Nuclearelectrica a declarat că va implementa schimbări în conducerea companiei pentru a optimiza managementul și securitatea nucleară. Romeo Urjan, cu peste 30 de ani de experiență în industria nucleară, a fost director de Producție al Centralei Nucleare de la Cernavodă până în 2002 și a ocupat diverse funcții de management în cadrul Ontario Power Generation din Canada, până în 2015. În prezent, el este directorul Direcției Tehnice și Securitate Nucleară.

Romeo Urjan este absolvent al Universității Politehnica București și deține un MBA de la Open University Business School din Marea Britanie. Nuclearelectrica subliniază că aceste schimbări vizează calibrarea optimă a funcțiilor critice pentru operarea curentă a CNE Cernavodă și continuarea dezvoltării proiectelor de investiții.

Valentin Ovidiu Nae, cu 35 de ani de experiență la CNE Cernavodă, a acumulat expertiză în cadrul misiunilor internaționale de evaluare, fiind responsabil pentru coordonarea activității de producție și a funcțiilor de securitate nucleară din 19 octombrie 2020.

Nuclearelectrica contribuie cu peste 18% din energia nucleară la producția totală de energie din România și cu 33% din producția totală de energie fără CO2, având o capitalizare de 12,88 miliarde lei.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews