logo
RNTV Live

Nu va mai fi obligatoriu pentru conducătorii de motociclete și mopede să dețină triunghiuri reflectorizante, trusă de prim-ajutor și extinctor!

4a3f0e1d-3996-4844-9262-085a61a6de95
Constantin Corina

Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege care exclude conducătorii de motociclete și mopede de la obligația de a avea triunghiuri reflectorizante, trusă de prim-ajutor și extinctor.

Proiectul modifică art. 8 din ordonanța de urgență a Guvernului 195/2002, prin introducerea unei excepții pentru posesorii de permise din categoriile AM, A1, A2 și A.

„Începând de sezonul acesta, motocicliştii şi scuteriştii nu vor mai fi obligaţi să deţină triunghiuri reflectorizante, trusă de prim-ajutor şi extinctor şi nici nu vor mai putea fi hărţuiţi de Poliţie că nu le au. Împreună cu colegii mei din USR, am pregătit mai multe iniţiative legislative care vizează comunitatea moto din România, pe care le vom depune în perioada următoare”, a spus senatorul USR Cristi Berea, iniţiator al proiectului de lege, conform unui comunicat.

Codul rutier impune tuturor conducătorilor să aibă două triunghiuri reflectorizante, o trusă medicală și extinctor, cu o amendă de până la 825 lei pentru nerespectare. Mopedele și motocicletele, fiind vehicule de dimensiuni reduse, întâmpină dificultăți în spațiul de stocare, necesitând soluții adiționale care pot afecta echilibrul și siguranța rutieră.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor