Sursa foto: Eurosport

Holger Rune învinge pe Novak Djokovic și este considerat favorit la Roland Garros, potrivit sârbului

Danezul Holger Rune (20 de ani, clasat pe locul 7 în clasamentul ATP) a învins pe Novak Djokovic (35 de ani, clasat pe locul 1 în clasamentul ATP) cu scorul de 6-2, 4-6, 6-2, calificându-se astfel în semifinalele turneului de la Roma. După meci, Djokovic a recunoscut superioritatea adversarului și l-a inclus pe Rune în lista sa de favoriți la Roland Garros.

Cu doar 11 zile rămase până la începutul Roland Garros, unul dintre cele mai imprevizibile turnee recente, Rafael Nadal nu a participat la niciun turneu de pregătire pe zgură, iar Djokovic a avut performanțe modeste la Monte Carlo, Banja Luka și Roma. În acest context, sârbul consideră că în absența lui Rafa, Carlos Alcaraz și Holger Rune devin favoriții principali la Paris.

Novak Djokovic vede pe Carlos Alcaraz și Holger Rune ca potențiali câștigători ai Roland Garros

Într-o declarație acordată Eurosport, Novak Djokovic a afirmat că Carlos Alcaraz și Holger Rune sunt candidați la câștigarea titlului de la Roland Garros. El a menționat că acești jucători fac parte din noua generație și au demonstrat un tenis remarcabil. Djokovic a subliniat importanța apariției de noi talente în sport și a exprimat dorința de a rămâne competitiv în compania acestora. Cu toate acestea, el a menționat că totul depinde și de prezența sau absența lui Rafael Nadal, un jucător cu o mare influență asupra rezultatelor turneului.

Astăzi, în meciul de la Roma, Holger Rune a avut o performanță remarcabilă în fața lui Novak Djokovic. Jucătorul danez a arătat o joc aproape perfect, iar Nole a recunoscut cu fair-play superioritatea acestuia.

„Au fost condiții pentru un tenis lent în ultimele zile, probabil cea mai rece și mai umedă vreme de când joc eu la Roma. Nu îmi amintesc să fi plouat atât în vreun an. Mi-a fost greu să găsesc loviturile potrivite.

Holger e foarte rapid, anticipează excelent. E talentat, dinamic, un jucător complet. Astăzi a fost mai bun. Și-a păstrat calmul și a meritat victoria”, a zis Djokovic.

Sursa: gsp.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *