logo
RNTV Live

Noul vaccin antigripal universal, dezvoltat de specialiști

vaccin4
Andrei-Vlăduț Gușter

Institutul Național de Sănătate (NIH) din Statele Unite a anunțat vineri că a demarat un studiu inițial pentru un vaccin experimental destinat combaterii a șase tulpini diferite de virus gripal.

Acest candidat de vaccin, cunoscut sub numele de FluMos-v2, a fost dezvoltat pentru a oferi protecție împotriva a patru tulpini ale virusului gripal de tip A și a două tulpini ale virusului gripal de tip B, conform declarației făcute de către agenția de sănătate americană.

Hugh Auchincloss, director interimar al Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID), o parte a NIH, a subliniat importanța dezvoltării unui vaccin antigripal universal care să poată fi administrat mai rar, poate o singură dată pe an, și care să asigure protecție împotriva mai multor tulpini ale virusului gripal.

Studiul are ca scop recrutarea a 24 de voluntari sănătoși cu vârste cuprinse între 18 și 50 de ani. Acești voluntari vor primi două injecții intramusculare de FluMos-v2, administrate la un interval de 16 săptămâni, conform planului NIH.

FluMos-v2 a fost dezvoltat de cercetătorii de la Centrul de Cercetare a Vaccinurilor din cadrul NIAID.

Într-o dezvăluire recentă, Moderna, producătorul vaccinurilor împotriva COVID-19, a comunicat că vaccinul său antigripal a generat un răspuns imunitar mai robust împotriva tuturor celor patru tulpini A și B ale virusului gripal, în comparație cu vaccinurile antigripale tradiționale, în cadrul unui studiu avansat.

Sursă: 360medical.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor