Un hormon prezent în celulele umane, denumit GDF15, pare să aibă un rol important în reducerea apetitului și, potrivit unei cercetări conduse de Universitatea din Copenhaga, poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină la rozătoare.

Mitocondriile, care sunt responsabile pentru producerea de energie în celule, au fost identificate ca fiind un factor în procesul de îmbătrânire celulară. Cu toate acestea, cercetătorii au constatat că hormonul GDF15 poate contribui la menținerea sănătății celulelor și poate îmbunătăți reglarea glicemiei și absorbția energiei în mușchi.

Profesorul Erik Richter, autorul principal al studiului, a explicat că o sensibilitate crescută la insulină este esențială pentru prevenirea diabetului zaharat de tip 2 și a altor afecțiuni.

Studiul a investigat efectele hormonului GDF15 la rozătoare, constatând că acesta a îmbunătățit sensibilitatea la insulină, indiferent de greutatea animalelor. În plus, hormonul a fost asociat cu reducerea apetitului la rozătoarele obeze.

Cu peste 500 de milioane de persoane care suferă de diabet și aproximativ 2,6 miliarde de persoane supraponderale în întreaga lume, înțelegerea funcției GDF15 în organism ar putea duce la noi abordări terapeutice pentru aceste probleme de sănătate.

Cu toate acestea, cercetătorii subliniază că mai sunt necesare studii suplimentare pentru a înțelege cum hormonul GDF15 ar putea fi folosit în tratamentul uman și dacă poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină la oameni, la fel cum s-a observat la rozătoare.

Sursă: 360medical.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *