logo
RNTV Live

Noua Zeelandă renunță la prima „interdicție de generație” a fumatului pentru a finanța reducerile de taxe

preţurii Veşti proaste pentru fumători. Ţigările au fost scumpite. Vezi noua listă de preţuri
Constantin Corina

Noua Zeelandă renunță la prima interdicție de a fuma pentru generația curentă, având ca scop finanțarea reducerilor de taxe

Experții în sănătate spun că planul de eliminare a vânzărilor de produse din tutun către generația următoare va costa mii de vieți.

Noul guvern din Noua Zeelandă va renunța la legea mondială a țării care interzice fumatul pentru generațiile viitoare, pentru a ajuta la plata reducerilor de taxe – o mișcare despre care oficialii din sănătatea publică cred că va costa mii de vieți și va fi „catastrofală” pentru comunitățile maori.

În 2022, țara a adoptat o legislație de pionierat care a introdus o creștere constantă a vârstei de fumat pentru a împiedica cei născuți după ianuarie 2009 să poată cumpăra țigări în mod legal. Legea a fost concepută pentru a preveni mii de decese legate de fumat și pentru a salva sistemul de sănătate de miliarde de dolari.

Legislația, despre care se crede că a inspirat un plan în Marea Britanie de a elimina treptat fumatul pentru generațiile viitoare, conținea o serie de alte măsuri pentru a face fumatul mai puțin accesibil și mai puțin accesibil. Aceasta a inclus reducerea dramatică a cantității legale de nicotină din produsele din tutun, permițând vânzarea acestora doar prin magazine speciale de tutun și reducerea numărului de magazine autorizate legal să vândă țigări de la 6.000 la doar 600 la nivel național.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor