Din luna octombrie, francezii vor primi bani de la guvern dacă își repară hainele sau încălțămintea, în loc să le arunce.

În cadrul schemei, care a fost anunțată marți de secretarul de stat pentru ecologie Bérangère Couillard, vor fi disponibile reduceri care variază de la 6 EUR (7 USD) la 25 EUR (28 USD), în funcție de complexitatea reparației.

De exemplu, o simplă recăpătare va primi o subvenție de 6 EUR, în timp ce rezolvarea unei perechi de spectacole se va califica pentru o reducere de 25 EUR.

„Ar putea încuraja exact oamenii care au cumpărat, de exemplu, pantofi de la o marcă care produce pantofi de bună calitate sau, de asemenea, articole de îmbrăcăminte de bună calitate să dorească să-i repare în loc să scape de ei”, a spus Couillard. la o conferință de presă.

„Și exact acesta este obiectivul, să creăm o economie circulară pentru încălțăminte și textile, astfel încât produsele să reziste mai mult, pentru că în guvern credem în a doua viață a unui produs.”

„Ceea ce sper este că francezii vor deveni conștienți de ceea ce putem vedea, acesta este impactul industriei textile din întreaga lume”, a spus ea.

„Așa că ei înșiși își pot da seama de aberația modului în care consumăm acum.”

Ministerul ecologiei a instruit o organizație privată franceză numită Refashion să demareze schema.

De asemenea, atelierele de croitorie și cizmăriile au fost îndemnate să se alăture sistemului, în încercarea de a diminua efectul dezastruos asupra mediului şi de a crea noi locuri de muncă.

Refashion spune că 3,3 miliarde de piese de îmbrăcăminte, pantofi și lenjerie de uz casnic au fost scoase pe piața în Franța în 2022 și, potrivit ministerului, 700.000 de tone de haine sunt aruncate de francezi în fiecare an, dintre care două treimi ajung la gropile de gunoi.

Refashion va aranja apoi ca companiile înscrise la program să fie rambursate în termen de 15 zile.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *