În data de 7 noiembrie a avut loc inaugurarea Bazei de Recuperare Medicală, unul dintre cele mai importante proiecte de modernizare a infrastructurii medicale din regiunea Moldovei. Această nouă bază, care face parte din Spitalul Orășenesc Bicaz, este situată în apropierea imediată a unității medicale și va acoperi întregul județ Neamț.
Inițiativa pentru acest proiect aparține organizației non-guvernamentale Volunteer for Life, beneficiind de sprijinul Primăriei Bicaz și a conducerii Spitalului Orășenesc Bicaz. Investiția totală pentru construcția bazei medicale a depășit suma de șase sute de mii de euro, UniCredit Bank și Heidelberg Materials România fiind principalii parteneri privați ai acestei inițiative.
Inițial creată în 2021 ca un centru de recuperare medicală pentru persoanele afectate de virusul SARS CoV2, Baza de Recuperare Medicală, Kinetoterapie, Balneofizioterapie și Recuperare Medicală Bicaz devine acum singura unitate de acest tip din întregul județ Neamț, putând servi peste 100.000 de persoane numai pe teritoriul acestui județ.
UniCredit Bank susține activitățile asociației Volunteer for Life încă din 2019 și contribuie anual la realizarea de proiecte medicale în zonele și comunitățile cu risc social ridicat din România.
„UniCredit Bank are în mod tradițional un angajament de a sprijini progresul comunităților, recunoscând că acesta nu poate fi realizat fără servicii care să răspundă nevoilor sociale urgente, cum ar fi accesul la servicii medicale de calitate pentru toate categoriile sociale.
Am constatat de-a lungul timpului că parteneriatele pe care le construim sunt cruciale în parcursul nostru către viitor și performanță, iar Volunteer for Life este o organizație care a reușit să ofere un tip de sprijin de lungă durată comunităților pe care le deservesc. Ne bucurăm să susținem realizarea Bazei de Recuperare Medicală din Bicaz și să contribuim la recuperarea a cât mai mulți pacienți”, a declarat Mihaela Lupu, CEO UniCredit Bank.
„Suntem onorați că putem schimba în bine viața comunității, îmbunătățind condițiile a peste 100.000 de oameni din județul Neamț, o regiune care este văzută de mare parte din echipa noastră drept „acasă”. Anul acesta este un moment deosebit pentru noi, atât la nivel de grup, cât și la nivel local. Este un an al schimbărilor, al primilor pași către un viitor sustenabil, al obiectivelor ambițioase și al redefinirii întregii industrii.
Dar toate acestea sunt posibile doar cu acțiuni concrete și de mare impact, precum acest proiect. Ne mândrim atunci când reușim să construim parteneriate care să inspire altele similare, pentru că doar prin eforturi comune putem transforma ziua de mâine în una plină de speranță”, a declarat Florian Aldea, CEO Heidelberg Materials România.
Baza de Recuperare Medicală din Bicaz reprezintă un proiect inițiat de Asociația Volunteer for Life.
„Din 2016, ne-am dedicat întreaga noastră energie pentru a ajuta acolo unde alții nu ajung, construind legături între sectorul ONG, sectorul public și cel privat prin proiecte care și-au dovedit deja utilitatea în timp.
Avem mii de beneficiari care au acces la clinicile dentare din județul Neamț pentru tratamentul copiilor cu diverse afecțiuni, am construit primul centru de primire a refugiaților în urma izbucnirii conflictului din Ucraina, oferind condiții decente precum apă curentă, toalete și încălzire, inclusiv dotări speciale pentru persoanele cu dizabilități.
În toate aceste proiecte, parteneriatele au fost esențiale pentru reușita lor, iar UniCredit Bank este unul dintre acești parteneri. Prin inaugurarea Bazei Medicale de Recuperare din Bicaz, facem un pas important pentru recuperarea persoanelor cu diverse afecțiuni din județul Neamț, construind o unitate dotată modern și profesionistă”, a declarat Ionuț Ursu, Președinte Volunteer for Life.
Începând de astăzi, Baza de Recuperare din Bicaz va oferi tratamente pentru persoane care suferă de probleme neurologice, patologii oncologice post-tratament chimio sau radioterapie, tumori osoase, paralizii musculo-scheletale, patologii ortopedice sau patologii degenerative post-operatorii.
De asemenea, copiii vor primi tratamente specializate pentru o gamă largă de boli, de la scolioza specifică vârstei lor, până la afecțiuni neurologice severe. Un accent deosebit a fost acordat bolilor respiratorii, cu un spațiu special dotat cu 17 tone de cărămizi de sare de la salina Praid. Pentru menținerea eficienței, blocurile de sare vor fi înlocuite la un interval de 3-5 ani.
Baza de Recuperare Medicală din Bicaz își propune să devină un exemplu de bună practică regională, nu doar prin dotările și experiența necesare, ci și prin aspecte legate de eficiența energetică. Zidurile clădirii au o grosime de patruzeci și cinci de centimetri și conțin două straturi de polistiren ignifug sigilate exterior cu trei coli de rigips și vată bazaltică.
Sursă: 360medical.ro
Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.