logo
RNTV Live

Nou val de aer tropical peste România! Ce spun metereologii?

soare
Constantin Corina

 Căldura extremă continuă iar în toată țara se vor înregistra temperaturi extreme, în sud disconfortul termic fiind foarte accentuat.

Această masă de aer tropical va persista o vreme destul de lungă, atât astăzi, cât și în weekend și foarte probabil și în prima jumătate a săptămânii care urmează, tot în partea de sud și de est a teritoriului vom avea caniculă, dar și în celelalte regiuni vorbim de vreme călduroasă.

Acest lucru înseamnă temperaturi maxime, în mare majoritate între 30-34 grade Celsius și, în consecință, disconfort termic destul de ridicatTemperaturile maxime vor fi de 30-32 grade Celsius, ceea ce înseamnă mult pentru zona litoralului și cu multe perioade însorite. Și apa mării s-a încălzit, vorbim de o valoare de 23-24 grade Celsius“, a precizat Alina Șerban, meteorolog ANM, la Antena 3 CNN.

Astfel de fenomene vor apărea atât astăzi, cât și în weekend, și în partea de vest și de nord-vest a teritoriului, dar vor fi pe perioade scurte de timp, pe arii restrânse, chiar dacă este foarte probabil să mai avem cantități de apă de 15-20-25 de litri pe metrul pătrat”, adauga aceasta.

Conform ANM, maine, 19 august disconfortul termic va fi accentuat local în regiunile vestice, sudice și sud-estice și izolat în cele centrale și nord-estice unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și ușor va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara în vest, nord-vest și în centru, precum și la munte unde pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice. Izolat cantitățile de apă acumulate vor fi însemnate și va cădea grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată asociate ploilor.

Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 36 grade Celsius, iar cele minime între 12 și 24 grade Celsius.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor