Universitatea New South Wales din Sydney (UNSW) și Spitalul Regal pentru Femei din Australia sărbătoresc un moment istoric, odată cu venirea pe lume a primului copil conceput prin intermediul unei inovative proceduri clinice pentru tratarea infertilității.
Noul tratament dezvoltat de cercetătorii australieni de la UNSW reprezintă o abordare mai puțin invazivă pentru obținerea sarcinii. Acesta, denumit CAPA-MIV (Capacitare prin maturare in vitro), presupune mai puține injecții hormonale decât fertilizarea in-vitro (FIV) tradițională și are un cost semnificativ mai mic.
Procesul FIV implică, de obicei, un număr semnificativ de injecții hormonale, care pot genera un impact psihologic asupra pacienților. În schimb, CAPA-MIV presupune colectarea ovulelor într-un stadiu imatur și maturarea lor în culturi celulare, eliminând astfel necesitatea unor două săptămâni de injecții hormonale.
Această inovație a fost dezvoltată pe baza cercetărilor profesorului Robert Gilchrist de la UNSW Medicine & Health, în colaborare cu cercetători din Bruxelles (Belgia) și Saigon (Vietnam). Profesorul Gilchrist a subliniat eforturile susținute depuse de-a lungul a două decenii în dezvoltarea acestei metode revoluționare.
CAPA-MIV reprezintă o alternativă mai ușoară și mai accesibilă pentru femeile care luptă să rămână însărcinate, având un avantaj major în faptul că necesită doar două zile de tratament hormonal în comparație cu cele două săptămâni necesare în cadrul procedurii standard de FIV.
Metoda CAPA-MIV este văzută ca o evoluție semnificativă, permițând ovulelor să se matureze în afara corpului, reducând astfel impactul tratamentului hormonal asupra pacientelor. Această inovație promite să facă procesul de fertilitate mai accesibil și mai puțin obositor pentru femeile care caută să devină mame.
Sursă: 360medical.ro
Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.