logo
RNTV Live

Nou record la Academia de Studii Economice din Bucureşti – peste 10.000 de candidați

image-2023-06-28-26362502-0-ase-admitere-2023
Andrei-Vlăduț Gușter

Anul acesta, la programele universitare de licenţă din cadrul facultăţilor Academiei de Studii Economice din Bucureşti, s-au înscris peste 10.000 de candidați, adică aproximativ 11% dintre absolvenţii de colegii şi licee românești.

„Peste 11% dintre absolvenţii de colegii şi licee la nivel naţional au ales Academia de Studii Economice din Bucureşti. Academia de Studii Economice din Bucureşti a încheiat perioada de înscrieri din cadrul concursului de Admitere iulie 2023 cu peste 10.000 de candidaţi înscrişi la programele universitare de licenţă.

Astfel, la învăţământul cu frecvenţă s-au înscris 8954 candidaţi români, UE, SEE şi locuri speciale (8533 în 2022) şi 407 români de pretutindeni, iar la învăţământul la distanţă şi cu frecvenţă redusă – 951 candidaţi (688 în 2022)”, transmite unitatea de învățământ.

Academia de Studii Economice din Bucureşti arată că a înregistrat anul acesta un total de 39.163 de opţiuni, cu 4.449 mai mult decât anul precedent.

Iată oferta de şcolarizare a unității de învățământ superior: peste 7.000 de locuri, aproape jumătate fiind finanţate de la bugetul de stat. Candidaţii au avut posibilitatea să opteze pentru unul sau mai multe dintre cele 35 de programe universitare de licenţă, cu predare în limbile română, engleză, franceză sau germană – 25 de programe pentru forma de învăţământ cu frecvenţă şi 10 programe la distanţă şi cu frecvenţă redusă.

Concursul de admitere la Licenţă este în plină desfăşurare, precizează sursa citată. În această perioadă, ASE transmite că demarează concursul de admitere pentru programele universitare de Masterat, la care candidaţii se vor înscrie în perioada 20-24 iulie.

Iată care sunt facultăţile Academiei de Studii Economice din Bucureşti:

  • Administrarea afacerilor, cu predare în limbi străine (engleză, franceză, germană);
  • Administraţie şi Management Public; Business şi Turism; Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică;
  • Contabilitate şi Informatică de Gestiune; Drept; Economie Agroalimentară şi a Mediului;
  • Economie Teoretică şi Aplicată; Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori;
  • Management; Marketing;
  • Relaţii Economice Internaţionale.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor