logo
RNTV Live

Nou program de funționare pentru aeroportul din Brașov! Află de câte ore este si de când intră în vigoare

Aeroport-Ghimbav-Brasov
Constantin Corina


Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) a dat aprobarea pentru extinderea programului de operare solicitată de Aeroportul Internațional Brașov. Începând cu data de 15 ianuarie, aeronavele planificate vor fi autorizate să aterizeze sau să decoleze de pe aeroport în intervalul orar 7:00-23:00.

Decizia de extindere a orarului la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav (AIBG) a fost stabilită încă din 30 octombrie 2023, prin acordul oficialilor Consiliului Județean Brașov, ai Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav, precum și a conducătorilor instituțiilor care reglementează domeniul aeronautic în țara noastră – Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA RA) și Autoritatea Aeronautică Civilă Română, conform unui comunicat de presă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Todorică-Constantin Şerban a declarat:

„După adresa din 29 noiembrie 2023 prin care ROMATSA şi-a reconfirmat acordul privind extinderea programului Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav de la 12 la 16 ore, am primit şi documentul Autorităţii Aeronautice, semnat de domnul director general Nicolae Stoica, în baza căruia din 15 ianuarie 2024 avem aprobarea pentru orarul prelungit. Împreună cu domnul director Constantin Albu, în parteneriat cu Consiliul de Administraţie al AIBG, cu sprijinul instituţiilor publice din cadrul aeroportului şi cu suportul permanent asigurat de ROMATSA şi AACR am făcut toate demersurile premergătoare acestui moment mult aşteptat atât de noi, ca administratori ai obiectivului, cât mai ales de companiile aeriene interesate de Aeroportul Braşov şi cu toţii suntem mulţumiţi că am reuşit să facem acest prim pas spre un program de 24 de ore din 24”.

Directorul general al AIBG Constantin Albu, a confirmat că se bucură că, într-un interval de timp foarte scurt, au reușit să rezolve toate aspectele legate de funcționarea Aeroportului Brașov conform normativelor autorităților de reglementare. De asemenea, au gestionat cerințele specifice venite din partea instituțiilor implicate în activitatea Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav (AIBG) și au documentat în detaliu solicitarea de extindere a programului. Prin aceste demersuri, au obținut acordul și sprijinul conducerii Autorității Aeronautice Civile Române. Constantin Albu a exprimat încrederea că, în perioada următoare, activitatea de transport va înregistra o creștere semnificativă.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor