Sursă foto: Romania TV

Garda de Mediu a demarat o amplă acțiune de control pe litoral și în Rezervația Biosferei „Delta Dunării”, axată pe curățenia plajelor și selecția deșeurilor. În doar prima zi a acestei acțiuni, comisarii au aplicat amenzi în valoare totală de peste 350.000 de lei.

Garda de mediu: „În perioada 31.07.2023- 07.08.2023, Garda Naţională de Mediu desfăşoară acţiuni de inspecţie şi control tematice şi inopinate pe litoralul românesc al Mării Negre şi în Rezervaţia Biosferei ”Delta Dunării”, în zona localităţilor Corbu-Vadu. Activităţile de inspecţie şi control vizează în principal starea de salubrizare a plajelor şi a zonelor limitrofe acestora, colectarea selectivă a deşeurilor rezultate din activităţile economice, inclusiv alimentarea cu apă şi evacuarea apelor uzate.”

Potrivit surselor, comisarii au constatat în prima zi a acțiunii numeroase neconformități legate de starea de salubrizare a plajelor, evacuarea apelor uzate menajere pe sol și nereguli privind colectarea separată a deșeurilor.

Garda de mediu: „Au fost întocmite 23 de acte de control, fiind aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 355.000 de lei.”

Sursă: realitatea.net

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *