Mai multe compartimente ale Curţii de Apel Ploieşti îşi suspendă activitatea

Notarul Tudose Maria, implicat în dosarul privind înșelăciunile cu apartamente construite în municipiul Ploiești, a fost plasat sub arest la domiciliu, decizia nefiind definitivă, potrivit informațiilor obținute de la Curtea de Apel Ploiești.

Curtea de Apel Ploiești a respins, vineri, propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești de arestare preventivă a inculpatei Tudose Maria, dispunând măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia nu este definitivă.

Surse judiciare au dezvăluit că notarul Tudose Maria este acuzată de 19 infracțiuni de complicitate la înșelăciune și fals intelectual. Ea este suspectată că ar fi ajutat dezvoltatorii complexului imobiliar White Tower să inducă în eroare persoanele vătămate prin autentificarea promisiunilor de vânzare-cumpărare pentru mai multe apartamente, care ulterior nu au fost înregistrate în cartea funciară. Mai mult, notarul a autentificat contracte de vânzare-cumpărare pentru aceleași apartamente către alte persoane.

În acest dosar sunt implicați și un cunoscut avocat din Ploiești, precum și cei doi reprezentanți ai dezvoltatorului imobiliar, care sunt membri ai aceleiași familii. Un alt notar se află și el în arest la domiciliu în legătură cu acest caz.

Potrivit unui comunicat anterior emis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, în acest dosar au fost efectuate 15 percheziții domiciliare la sediul unor dezvoltatori imobiliari din complexurile de locuințe White Tower și City Gate din Ploiești, birouri notariale și cabinete de avocatură, fiind puse în executare opt mandate de aducere.

Anchetatorii susțin că, în perioada 18 octombrie 2016 – 20 octombrie 2023, un dezvoltator imobiliar din Ploiești, împreună cu trei notari publici, au indus în eroare un număr de 16 persoane vătămate, cauzându-le un prejudiciu total de peste 1 milion de euro.

În continuarea activității infracționale, un avocat din cadrul Baroului Prahova, în complicitate cu reprezentanții dezvoltatorului imobiliar, a folosit două societăți comerciale controlate de el pentru a declanșa procedura falimentului dezvoltatorului imobiliar, astfel încât persoanele vătămate să fie în imposibilitatea de a-și recupera prejudiciul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *