Norovirusul identificat drept cauza intoxicatiilor la Colegiul Loga din Timișoara!

S-a identificat cauza intoxicațiilor care au afectat zeci de elevi și profesori de la Colegiul Național „C.D. Loga” din Timișoara. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Timiș, cauza este norovirusul!

„După analizarea pacienților internați la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu”, suspiciunea focarului de infecție cu norovirus a fost confirmată. Ancheta epidemiologică este încă în desfășurare, iar unității de învățământ i s-a recomandat să efectueze zilnic triajul epidemiologic și să întărească măsurile igienico-sanitare”, a informat DSP Timiș. Până în prezent, au fost confirmate patru cazuri de norovirus la Colegiul Loga din Timișoara.

Norovirusul este responsabil pentru apariția simptomelor digestive, care se manifestă la una sau două zile de la infectare și persistă timp de câteva zile. Virusul se transmite prin contact direct cu o persoană infectată, consumul de alimente contaminate, atingerea suprafețelor contaminate și inhalarea particulelor virale din aer.

Zeci de elevi și profesori de la Colegiul Național „C.D. Loga” din Timișoara au fost transportați la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” și la Spitalul Municipal din Timișoara, prezentând simptome digestive, frisoane și febră. Inițial, cauza intoxicațiilor era necunoscută, mai ales că unitatea școlară nu are cantină, nu este racordată la rețeaua de gaze naturale și nu s-au efectuat operațiuni de dezinsecție sau deratizare.

Medicii au suspectat inițial prezența unui virus. Cursurile au fost suspendate miercuri.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *