Casa Națională de Pensii Publice a publicat recent un comunicat important despre condițiile în care pensionarii pot cumula pensia cu alte venituri.

Potrivit noilor reglementări, pensionarii din sistemul public pot adăuga la pensie veniturile obținute din activități supuse contribuțiilor sociale, precum activitățile desfășurate în calitate de prestator casnic. O modificare introdusă prin legea permite pensionarilor de invaliditate să cumuleze pensia cu alte venituri, indiferent de gradul de invaliditate.

Pe de altă parte, soțul supraviețuitor care beneficiază de pensie de urmaș nu poate cumula veniturile dacă acestea depășesc salariul minim brut pe țară, stabilit la 3.700 lei de la 1 iulie 2024. De asemenea, pensionarii anticipați nu pot cumula pensia cu venituri obținute din contracte de muncă sau funcții publice.

O altă precizare importantă vizează pensionarii pentru limită de vârstă, care pot solicita recalcularea pensiei pentru a include stagiul de cotizare realizat după pensionare, însă doar o singură dată pe an.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews