Sursă foto: Sterillium

Nouă descoperire uluitoare făcută de un grup de cercetători: mii de viruși necunoscuți erau „ascunși” în ADN-ul microbilor. Aceste afirmații au fost făcute în urma unei analize a genomurilor microbilor unicelulari.

Grupul austriac a găsit ADN-ul a peste 30.000 de virusuri încorporate în genomurile diferiților microbi unicelulari, spun aceștia într-un raport recent publicat. Cercetătorii explică faptul că ADN-ul viral ar putea permite unei celule gazdă să reproducă viruși complet funcționali.

Christopher Bellas, ecologist care studiază virusurile la universitatea din Innsbruck: „Am fost foarte surprinși de cât de multe virusuri am găsit prin această analiză.”

Christopher Bellas

Până la 10% din ADN-ul unui microb s-a dovedit a fi format din virusuri ascunse, aceștia nu par însă să își îmbolnăvească gazdele, spun cercetătorii, și ar putea fi benefici.

„De ce se găsesc atât de multe virusuri în genomul microbilor nu este încă clar”, spune Bellas.

Indiferent de dezbaterile semantice cu privire la faptul dacă virusurile sunt sau nu vii, ele se inserează cu siguranță în viața altor ființe vii. Unii chiar se replică adăugându-și ADN-ul la o celulă gazdă, devenind parte din genomul acesteia.

Sursă: 360medical.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *