Guvernul a adăugat noi măsuri la pachetul legislativ pentru prevenirea, combaterea și tratarea cancerului, cu scopul de a sprijini pacienții cu afecțiuni oncologice.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, în ședința de joi, Executivul a adoptat o serie de măsuri pentru a reorganiza rețeaua de specialitate în domeniul oncologic la nivel național, punând un accent deosebit pe abordarea multidisciplinară. Scopul principal este să se asigure o practică medicală coerentă și uniformă.

Hotărârea adoptată joi cuprinde un set de măsuri care sunt atât în concordanță cu bugetul aprobat pentru anul curent al Ministerului Sănătății și al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), cât și în conformitate cu obiectivele stabilite în Planul Național de Prevenire și Combatere a Cancerului din România, conform informațiilor furnizate de Agerpres.

Mihai Constantin a explicat că aceste măsuri vizează organizarea rețelei de specialitate oncologică pe multiple niveluri de îngrijiri, punând un accent special pe abordarea multidisciplinară și integrată a tratamentului cancerului. Scopul final este să se uniformizeze practica medicală în cadrul sistemului de sănătate din România.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *