Executivul este pus în situația de a majora impozitele atât pentru cetățenii obișnuiți, cât și pentru companii, în scopul acumulării de resurse financiare în buget.

Există trei posibile scenarii pentru generarea de venituri pentru bugetul de stat, conform surselor guvernamentale citate de Antena3.ro.

În principal, se propune implementarea proiectelor de digitalizare, incluzând factura electronică, sigiliul mărfurilor, e-transport și casele de marcat fiscale.

Într-o a doua etapă, se propune intensificarea luptei împotriva evaziunii fiscale, prin consolidarea structurilor teritoriale de combatere a fraudei fiscale, implementarea de măsuri pentru recuperarea prejudiciilor din infracțiuni și combaterea infracționalității economico-financiare.

De asemenea, în etapa a treia, se referă la adoptarea de măsuri suplimentare incluse în reforma fiscală, specificate în jalonul 207 din PNRR.

Într-un prim pas, Executivul ar putea opta pentru majorarea taxelor pe proprietate, eliminarea tuturor avantajelor fiscale și implementarea unui sistem de impozitare progresiv.

Marcel Ciolacu consideră că implementarea impozitului progresiv ar putea reprezenta o soluție pentru sporirea veniturilor la bugetul de stat.

Cu toate acestea, el a fost și cel care a făcut promisiunea că nu va introduce taxe noi în 2024. PNL a avertizat că va părăsi coaliția de guvernare în cazul în care nivelul taxelor va fi majorat.

Taxe noi pentru români şi firme, 3 scenarii pentru a strânge bani de pensii

1. Implementarea proiectelor de digitalizare

2. Combaterea evaziunii fiscale

3. Măsuri suplimentare din reforma fiscală jalon 207 din PNRR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *