Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că proiectul de extindere a Complexului sportiv ,,Lia Manoliu” a fost abandonat din cauza blocajelor de trafic în Sectorul 2 generate de evenimentele desfășurate acolo. În schimb, un nou mare complex sportiv va fi inclus în Planul Urbanistic General al Capitalei, a cărui primă variantă va fi finalizată în toamnă.

„Noi am avut pe masă un proiect care viza construirea unei săli polivalente în Complexul de la Lia Manoliu. Nu am mers înainte cu el pentru că deja acolo este și stadionul. De câte ori are loc un meci sau un eveniment acolo, se blochează tot Sectorul 2. De aceea, n-am insistat cu ideea unei săli polivalente pe acea locație. Acum lucrăm la Planul Urbanistic General, care va include un mare complex sportiv, cu o sală polivalentă, un bazin de înot și un complex de tenis”, a declarat Nicuşor Dan.

Acuzat de „pasarea responsabilităţii” în privinţa Sălii Polivalente de la Lia Manoliu, Nicuşor Dan a subliniat că nu se regăsește „în această sintagmă” și că Primăria Capitalei ar trebui să primească mai mulți bani dacă trebuie să se implice în dezvoltarea infrastructurii sportive.

„Există două mari baze sportive în București, Lia Manoliu și Ștrandul Tineretului, care sunt gestionate de stat prin Agenția Națională pentru Sport. Dacă vrem ca Primăria Capitalei să investească, trebuie să schimbăm raportul între banii pe care îi primesc primăriile din București”, a explicat edilul.

Înotătorul David Popovici a subliniat recent nevoia de investiții în săli de sport după performanțele sale la Jocurile Olimpice de la Paris. Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a susținut joi că este necesară o coordonare între autoritățile guvernamentale și locale pentru a realiza aceste investiții.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews