Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat luni seară că, în ciuda avertizărilor meteo, echipele din București au fost „relativ relaxate” în fața ciclonului din weekend, datorită performanțelor sistemului de canalizare. El a explicat că vântul nu a fost suficient de puternic pentru a provoca daune, iar precipitațiile au fost de 37 de litri pe metru pătrat, sub media de 50 de litri pentru luna septembrie.

„Nouă ne era teamă de forța vântului, dar nu a existat vânt puternic, iar sistemul a funcționat mai mult decât rezonabil. Ar fi fost grav dacă întreaga cantitate de apă ar fi căzut într-o jumătate de oră, dar nu a fost cazul”, a afirmat Nicușor Dan la Digi 24.

Primarul a subliniat că a avut informații precise despre prognoza meteo, datorită contactului cu Comitetul Local pentru Situații de Urgență și cu directorul companiei Apanova, care au acces la date internaționale. „Ne-au spus că șansele ca precipitațiile să fie concentrate într-un interval scurt erau extrem de mici, ceea ce s-a confirmat”, a explicat el.

Întrebat despre necesitatea emiterii mesajului RO-Alert, Nicușor Dan a spus că nu este atributul primarului și că s-a concentrat pe gestionarea cantității de apă și a capacității sistemului de canalizare.

Conform ISU București-Ilfov, în urma fenomenelor meteorologice, în perioada codului portocaliu, pompierii au avut 45 de intervenții în București și județul Ilfov.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews