Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, luni seară, la Digi24, că Primăria Municipiului București a aplicat al cincilea tratament contra țânțarilor din 15 planificate iar lucrările se fac conform planului. Acesta a precizat că administrația locală a fost „ceva mai sistematică pe larve”, însă nu este o problemă care a fost rezolvată în totalitate.
„Suntem, dacă nu mă înşel, la al cincilea tratament din 15. În sfârşit avem banii, nu există întârzieri la plată, lucrările se fac conform planului. Ce nu reuşim să facem, pentru că e un oraş mare, cu multiple surse de apă şi umede, şi publice, şi private, este că nu reuşim să stârpim larvele în momentul în care ar trebui. Adică e mult mai eficient să stârpeşti larvele, dacă reuşeşti, decât să te ocupi de toţi ţânţarii din toţi copacii din Bucureşti. Suntem cam la fel ca anul trecut pe calitatea acestui serviciu. Eu mă aştept să fim puţin- puţin mai bine decât anul trecut, pentru că am fost ceva mai sistematici pe larve, dar nu e o problemă pe care să ştim s-o rezolvăm cu totul”, a afirmat Nicuşor Dan.
De asemenea, tratamentele se realizeaza în intervalul orar 7:00-15:00, iar produsul biocid folosit este avizat de Ministerul Sănătății și nu pune în pericol sănătatea oamenilor sau animalelor.
Cum se transmite Virusul West Nile
În ultimii ani, în mai multe zone din București au fost identificați țânțari purtători ai virusului West Nile.
Virusul West Nile (VWN) poate infecta oameni, păsări, tânțari, cai și alte mamifere, dar transmiterea se face numai prin înțepătura de țânțar.
Probabilitatea ca o persoană să se îmbolnăvească de la o singură înțepătură de țânțar este redusă. Riscul de îmbolnăvire severă și deces este cel mai mare pentru persoanele de peste 50 de ani sau cu deficiențe imune, deși infecția poate apărea la orice vârstă, conform medicilor Centrului de Diagnostic și Tratament „Victor Babeș” din București, conform hotnews.ro.
Tratamentele se vor aplica în parcuri, locuri de agrement, terenuri de sport ori aferente imobilelor cu spații destinate locuințelor colective – asociații de proprietari/locatari, cămine studențești, cămine de elevi, locuințe sociale, parcări de reședință, piețe și târguri agroalimentare, depouri, parcări publice, cimitire, spații verzi de pe aliniamentele stradale ori de lângă blocuri, alte spații din interiorul spațiilor deschise din domeniul public și privat al municipiului București.
Surse: digi24.ro, hotnews.ro
Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.