Primarul General al Bucureștiului, Nicușor Dan, a comunicat marți că a prezentat conducerii filialei PNL București raportul de progres al obiectivelor solicitate pentru menținerea sprijinului politic.

„Am primit din partea PNL o serie de sarcini cu un termen de implementare de șase luni. La 31 iulie, am înaintat un raport detaliat privind progresul fiecărui obiectiv către conducerea PNL București”, a precizat Nicușor Dan într-o conferință de presă.

PNL București i-a cerut primarului general în luna februarie să îndeplinească o serie de obiective într-un interval de șase luni, ca parte a condiției pentru menținerea sprijinului politic.

Printre cerințele liberalilor s-au numărat începerea lucrărilor la cel puțin două segmente din rețeaua de termoficare, finanțate dintr-un proiect de 1,6 miliarde lei din Programul Operațional Infrastructură Mare, pentru a facilita planificarea în exercițiul financiar curent.

Totodată, s-a solicitat ca stadiul lucrărilor pentru primul segment al Prelungirii Ghencea să ajungă la cel puțin 50% (inclusiv plăți) până la 31 iulie, iar circulația pe Pasajul Doamna Ghica să fie deschisă până la aceeași dată.

Pe lista de cerințe ale PNL s-au mai regăsit publicarea primei variante a masterplanului pentru infrastructura bicicletelor; menținerea datoriilor curente către serviciul de transport public sub valoarea facturilor STB din ultimele două luni; alocarea a minim 100 de milioane lei pentru capitalul social al STB pentru a recondiționa flota de transport public; deblocarea procesului de eliberare a autorizațiilor de taximetrie.

De asemenea, liberalii au solicitat prezentarea versiunii finale a strategiei de digitalizare, care să includă termene clare de implementare și aferente bugetelor; realizarea digitalizării a cel puțin unui serviciu public important până la 31 iulie; reorganizarea Primăriei Municipiului București pentru eficiență și performanță administrativă; respectarea transparenței legale prin aducerea proiectelor Consiliului General în dezbatere publică; reamenajarea parcurilor municipale, în special Cișmigiu, Mihai I (Herăstrău), Carol I, Tineretului și Izvor, pentru a le aduce într-o stare corespunzătoare; finalizarea consolidării clădirilor începute în mandatul precedent; inițierea lucrărilor de consolidare și restaurare pentru cel puțin 10 clădiri emblematice din București; actualizarea bazei de date a Planului Urbanistic General.

În final, reprezentanții PNL București au solicitat implementarea unui sistem de planificare, transparență și prioritizare a lucrărilor publice, care să ofere detalii clare cu privire la etape, bugete, responsabilități și termene de realizare.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *