logo
RNTV Live

Nicușor Dan oferă clarificări după ce a revocat atribuțiile viceprimarului Bujduveanu

Nicusor-Dan
Theo Tănăsescu

Nicușor Dan, primarul Capitalei, a explicat că revocarea atribuțiilor viceprimarului liberal Stelian Bujduveanu este o decizie logică, argumentând că acesta nu poate fi implicat în două activități simultan. El a subliniat că nu este vorba despre răzbunare.

Edilul a mai afirmat că are o relație personală foarte bună cu Bujduveanu și că au vorbit miercuri prin mesaje, folosind emoticoane cu „maimuțe”.

„Era nefiresc. A fost foarte firesc când i-am dat acele atribuții, atunci aveam o înțelegere între primar și o majoritate în Consiliul General, formată din USR, PMP și PNL.

Cele două partide mari din această coaliție au primit poziție de viceprimar și atribuții și noi toți lucrăm împreună și ce am făcut în trei ani, bine sau rău, decontăm împreună acești ani.

În acest moment, începând de ieri, când PNL și PSD au anunțat că vin cu proiectul lor de buget și cu viziunea lor pentru Capitală, s-a format o nouă majoritate în Consiliul General, care e ostilă primarului. Domnul viceprimar fiind în această majoritate în Consiliu ar fi absurd și să-l critice pe primar din poziția asta și să fie în colaborare cu primarul din poziția cealaltă”, a explicat Nicușor Dan la digi24.ro.

Primarul a mai adăugat că „e o decizie firească să-i ia atribuțiile și că după alegeri, în funcție de majoritatea care va fi formată, vor rediscuta atribuțiile pentru viceprimar”.

Bujduveanu i-a spus lui Dan că înțelege decizia primarului de a-l lăsa fără atribuții
„Nu e o răzbunare, e o decizie logică, nu poți să fii în două locuri în același timp. Am o relație personală foarte bună cu Stelian Bujduveanu. L-am sunat azi, dar era în conferința cu anunțul candidatului, dar am schimbat niște mesaje.

I-am spus că nu e nimic personal și el mi-a dat o maimuță din asta, de pe telefon, în care mi-a spus că știe, că înțelege și că totul e în regulă”, a conchis Nicușor Dan.

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan i-a retras, miercuri, atribuțiile viceprimarului liberal Stelian Bujduveanu.

Decizia retragerii atribuțiilor, în contextul scandalului pe bugetul Capitalei
Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a coordonat până în prezent domenii precum transporturile, patrimoniul, relația cu Administrația Străzilor București și Societatea de Transport București, atribuții care au fost preluate de Primarul General.

Prin decizia de miercuri, Nicușor Dan va avea drept de semnătură pentru toate deciziile din Primărie.

Decizia vine la scurt timp după ce PSD și PNL au dat un comunicat comun că vor convoca o ședință extraordinară pentru buget, au venit cu amendamente la comun și vor să se întâlnească vineri cu toți consilierii și primarul general.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor