Primarul municipiului București, Nicușor Dan, a reacționat la anunțul prefectului Bucureștiului, Rareș Hopincă, cu privire la acțiunea în instanță pentru anularea dispozițiilor de primar din 2005 privind retrocedarea a aproximativ 12 hectare de teren din Parcul IOR. Nicușor Dan a calificat această acțiune drept „o sfidare a bunului simț” și a exprimat uimirea sa față de faptul că Hopincă nu a solicitat ajutorul său.

Edilul general a menționat că el a finalizat o analiză juridică extinsă a cazului și ar fi fost dispus să ofere sprijin prefectului în eforturile sale de a anula retrocedarea. El a subliniat că gestul lui Hopincă de a anunța acțiunea împreună cu primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a fost nepotrivit.

Nicușor Dan a adăugat că, într-un litigiu anterior, Înalta Curte de Justiție a decis definitiv că terenul în cauză nu este un parc, deoarece nicio primărie nu a prezentat documente care să ateste acest lucru. Această decizie a complicat situația și a necesitat o analiză juridică detaliată pentru anularea dispozițiilor de retrocedare.

În context, prefectul Rareș Hopincă a explicat că a depus acțiunea pentru anularea dispozițiilor de primar din 2005, susținând că există elemente de nelegalitate în procesul de retrocedare și că terenul nu ar fi trebuit niciodată să fie retrocedat. El a argumentat că acest teren face parte dintr-o suprafață de 767 de hectare de teren arabil, care ar fi trebuit să fie expropiată în conformitate cu legea Reformei Agrare Nr. 187 din 1945, trecând astfel în proprietatea statului român.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *