Primăria Generală a Capitalei a respins protestul fermierilor în fața guvernului, care implica 15.000 de vehicule, precum camioane, tractoare și alte utilaje, inclusiv macarale. Motivul invocat a fost riscul prăbușirii Pieței Victoriei sub greutatea impresionantă a numărului mare de utilaje.

„Blocarea totală a suprafeței din Piața Victoriei, precum și a tuturor arterelor care converg cătrea aceasta (…) ar conduce la încălcarea ordinii și siguranței publice și a drepturilor celorlalți cetățeni ai Municipiului București. Aducerea și staționarea în zona menționată a unor vehicule de mare tonaj ar pune în pericol sănătatea și viața cetățenilor care tranzitează zona, respectiv structura de rezistență a pasajului”. – a declarat Nicușor Dan.

De asemenea, pe parcursul zilei de astăzi a anuntat pe facebook:

„Am respins solicitarea de protest a transportatorilor şi a fermierilor pentru că nu este rezonabilă. Aceştia au solicitat explicit ocuparea integrală de vineri până luni a Pieţei Victoriei şi a străzilor adiacente, pentru 15.000 de maşini si utilaje”.

Alianța pentru Agricultură și Cooperare (AAC) și Sindicatul Fermierilor Patrioți au comunicat luni că renunță la proteste, după semnarea unui acord cu Ministerul Agriculturii. AAC a subliniat că acest acord încheiat între mediul asociativ agricol și ministrul Agriculturii, Florin Barbu, constituie un prim pas în direcția rezolvării problemelor fermierilor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *