Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a subliniat că actuala coaliție de guvernare nu mai deține relevanță privind pragul de impozitare pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM), reiterând sprijinul partidului pentru menținerea acestuia fără alte condiționalități. Ciucă a avertizat că o scădere a pragului ar putea determina dispariția a sute de mii de IMM-uri și a locurilor de muncă aferente.

„Atunci când pragul a fost redus de la un milion la cinci sute de mii de euro, au dispărut 210.000 de IMM-uri și implicit cel puțin tot atâtea locuri de muncă. Reducerea acestui prag ar duce, inevitabil, la pierderea altor sute de mii de locuri de muncă,” a declarat Ciucă, explicând că PNL preferă menținerea pragului curent.

În prezent, Comisia Europeană solicită scăderea pragului de impozitare pentru microîntreprinderi la 88.500 de euro anual, valoarea pragului de TVA, conform Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Acest jalon, parte din cererea de plată numărul 3, vizează ajustarea Codului Fiscal, pentru a limita treptat aplicarea regimului special de taxare până la finalul anului 2024, dar rămâne încă în discuții cu Comisia Europeană.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews