Președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, a menționat că țara sa și Republica Cehă au o relație bilaterală excelentă, cu perspective de extindere și aprofundare. După o întâlnire cu omologul său ceh, Miloš Vystrčil, Ciucă a subliniat că cele două țări își pot juca rolurile mai bine în cadrul Uniunii Europene și NATO prin susținerea reciprocă.

Omul de stat ceh a reconfirmat sprijinul acordat României în două obiective cheie: integrarea în Spațiul Schengen și aderarea la OCDE. Ciucă a menționat că, în urma discuțiilor, s-a convenit să se sprijine reciproc pentru a-și consolida poziția în cadrul organizațiilor internaționale.

Președintele Senatului a participat, alături de Miloš Vystrčil, la un Forum de Afaceri organizat de Ambasada Republicii Cehe și Confederația Patronală „Concordia”. În cadrul evenimentului, au fost invitate companiile cehe să investească în România, iar Ciucă a subliniat dorința de a stimula prezența acestora în economia românească, încurajând totodată firmele cu capital românesc să-și extindă activitățile în Republica Cehă.

În altă parte a discuțiilor, premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu Miloš Vystrčil, iar omologul ceh a reiterat sprijinul Cehiei pentru aderarea României la Spațiul Schengen. Acest sprijin reconfirmat este un semn al solidarității dintre cele două țări în contextul eforturilor României de a deveni membră a Spațiului Schengen.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *