Nicolae Ciucă, președintele Senatului și liderul PNL, a subliniat la Summit-ul Autorităților Publice Locale din România că reorganizarea administrativă teritorială a țării trebuie să fie realizată cu înțelepciune. Acesta a atras atenția asupra necesității de a implementa un cadru legal care să permită integrarea unitară a informațiilor privind teritoriul administrativ și structura populației în baze de date spațiale.

Ciucă a evidențiat importanța digitalizării reale a României și a menționat că este unul dintre obiectivele majore ale Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). El a subliniat că este crucial să se finalizeze și să se integreze în baze de date geospațiale toate planurile urbanistice generale pentru comune, orașe și municipii, precum și toate planurile de amenajare a teritoriului pentru județe.

Liderul PNL a argumentat că acest demers ar permite extragerea a aproximativ 90% din datele necesare pentru elaborarea studiilor suport necesare depunerii de proiecte spre finanțare. De asemenea, ar furniza datele necesare pentru o viitoare reorganizare administrativă teritorială a României.

Ciucă a avertizat că discuțiile despre comasarea comunelor, înființarea de regiuni sau desființarea de județe trebuie să fie realizate având în vedere istoria și evoluția reală a societății românești, precum și marile tendințe de dezvoltare urbană agregată.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *