Președintele PNL, Nicolae Ciucă, recunoaște că partidul său, aflat la guvernare din 2020, se confruntă cu o „erodare a imaginii”, dar afirmă că nu există nicio temere în privința alegerilor viitoare. El răspunde astfel acuzațiilor conform cărora PNL susține comasarea unor runde de alegeri în scopul obținerii unui câștig electoral.

„Partidul Național Liberal și-a asumat să intre în alegeri prin forțe proprii, sub motto-ul «Prin noi înșine». Nu am adoptat acest motto doar pentru a mobiliza activul nostru de partid, ci credem că prin el putem reda românilor încrederea în ceea ce am realizat, realizăm și vom realiza de acum înainte. Sincer, vă pot spune fără nicio limitare că nu avem motive să ne temem sau să ne rușinăm să participăm la alegeri. Da, suntem la guvernare din 2020, iar procesul de guvernare aduce cu sine erodare și nemulțumire, deoarece nu toate deciziile au satisfăcut așteptările cetățenilor. Există o erodare vizibilă în sondaje, dar nu avem motive de îngrijorare; am realizat lucruri semnificative la guvernare”, a declarat Nicolae Ciucă marți seară, la Antena 3.

Fostul premier a prezentat cifre privind creșterea economică, absorbția fondurilor europene, investițiile străine directe și demararea de proiecte majore de investiții.

Ciucă consideră că scorul electoral al AUR, apropiat de cel al PNL conform sondajelor recente, este „mobilizator” pentru liberali.

„Este un factor de mobilizare pentru noi să fim mai aproape de oameni, să le explicăm ce am făcut, să recunoaștem ce nu am făcut bine, iar oamenii vor aprecia această onestitate și sinceritate. Avem argumente să le spunem oamenilor ce am realizat. Ceilalți ce pot spune, ce au realizat?”, a adăugat Ciucă.

Ciucă consideră că manifestările extremiste ar „îngreuna și mai mult” situația în care se află România.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *