Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că decizia agenției de rating S&P de a reconfirma ratingul suveran al României este o dovadă a stabilității economice, la care contribuie cetățenii și companiile care respectă obligațiile fiscale. Ciucă a mulțumit românilor pentru plata la timp a impozitelor și a subliniat importanța bonificației de 3% oferită de Guvern, amendament propus de PNL, care ar putea fi majorat la 5%.

„Agenţia de rating S&P Global a reconfirmat ratingul de ţară al României la BBB-/A3, o dovadă a stabilităţii economice la care contribuie în mod direct toţi cetăţenii şi companiile care sunt buni platnici”, a declarat Ciucă pe Facebook.

El a solicitat Guvernului condus de Marcel Ciolacu să prezinte la Comisia Europeană un plan fiscal-bugetar concret, care să includă creșterea investițiilor din fonduri naționale și continuarea absorbției fondurilor europene. „Îi cer Guvernului Ciolacu să depună la Comisia UE un plan fiscal-bugetar concret care să includă creşterea investiţiilor din fonduri naţionale, reducerea cheltuielilor curente ale statului și continuarea absorbţiei fondurilor europene”, a adăugat Ciucă.

Ministerul Finanțelor a confirmat că S&P a reconfirmat ratingul datoriei guvernamentale, evidențiind că decizia se bazează pe un stoc moderat de datorie externă și pe perspectivele solide de creștere ale României începând cu 2025. Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, a subliniat că este esențial să continuăm reformele și să eficientizăm cheltuielile publice pentru a reduce presiunile asupra bugetului.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews