Liderul Partidului Național Liberal (PNL) și președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a subliniat într-un discurs susținut la Facultatea de Drept a Universității București că extremismul și populismul reprezintă amenințări majore la adresa democrației, deoarece provin din interiorul sistemului. Acesta a menționat incidentul în care reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) au distribuit materiale de propagandă politică la deschiderea anului universitar la SNSPA și a condamnat această acțiune, numind-o „condamnabilă”. De asemenea, el a sfătuit studenții să rupă materialele de propagandă, indiferent de partidul care le distribuie.

Ciucă a subliniat că democrația poate fi subminată atunci când se promovează idei care au ca scop subțierea încrederii cetățenilor în valorile democrației constituționale. În plus, el a subliniat că Constituția României stabilește principiul autonomiei universitare, iar legea învățământului superior garantează acest principiu.

Incidentul la SNSPA a avut loc când AUR a fost acuzat de Liga Studenților din această instituție de propagandă politică în timpul evenimentului de deschidere a anului universitar, unde reprezentanții partidului au distribuit pliante cu diferite mesaje politice. Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, a catalogat acțiunea drept un „atac clasic de tip legionaro-fascist în spațiul academic”. În plus, Academia Română a condamnat distribuirea materialelor politice în spațiul universitar și a afirmat că această acțiune este inacceptabilă și denigratoare pentru personalitățile academice și pentru mediul universitar în general.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *