Într-un mesaj postat pe Facebook, președintele Senatului și liderul Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă, a subliniat semnificația istorică a datei de 23 august 1944 pentru România. El a menționat că acest eveniment a marcat o reorientare geopolitică crucială pentru țară și a contribuit la scurtarea celui de-al Doilea Război Mondial cu șase luni.

Nicolae Ciucă a explicat că, în contextul sensibil al acelor vremuri, decizia de a întoarce armele împotriva fostului aliat german și alăturarea României Coaliției Națiunilor Unite a fost esențială pentru a evita o ocupare totală a țării de către Uniunea Sovietică. El a remarcat și rolul curajos al Regelui Mihai în acest act, subliniind că regimul comunist a falsificat timp îndelungat semnificația zilei de 23 august 1944.

În mesajul său, Ciucă a amintit și de Ziua Europeană de Comemorare a Victimelor Regimurilor Totalitare și Autoritare, precum și de Ziua Națională a Comemorării Victimelor Fascismului și Comunismului. El a subliniat importanța rememorării atrocităților comise de regimurile criminale care au distrus drepturile și libertățile fundamentale ale oamenilor, lăsând în urmă milioane de victime nevinovate.

Nicolae Ciucă a evidențiat și faptul că apartenența României la NATO oferă țării cele mai solide garanții de securitate pe care le-a avut vreodată, asigurând că, spre deosebire de situația din trecut, România nu mai este vulnerabilă în fața ambițiilor imperialiste ale unor dictatori.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews