Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că nu are o prietenie reală cu liderul PSD și premierul Marcel Ciolacu, sugerând că acesta a preluat controlul Guvernului „pe persoană fizică” prin excluderea partenerilor de coaliție de la evenimente publice importante. Ciucă a subliniat că liberalii au fost nevoiți să formeze o coaliție cu PSD pentru a menține stabilitatea țării, dar a precizat că și-ar fi dorit mai degrabă un guvern de dreapta.

„Marcel Ciolacu a jucat politic când a ezitat să răspundă în legătură cu încrederea în mine. Nu avem o relație de prietenie, iar această ezitare arată că nu suntem la nivelul de camaraderie. De un an de zile, nu am fost invitat la evenimentele publice organizate de Guvern, ceea ce arată că guvernarea a fost preluată de un singur partid, fără a ține cont de partenerii din coaliție”, a afirmat Ciucă într-un interviu online.

Fostul premier a criticat faptul că deciziile importante, inclusiv cele legate de comisari și pensii, nu au fost luate în cadrul coaliției, subliniind că responsabilitatea menținerii stabilității a fost principalul motiv pentru care PNL a acceptat să formeze coaliția cu PSD.

„Am intrat în această coaliție din nevoia de stabilitate, dar mi-aș fi dorit să avem un guvern de dreapta. Din păcate, USR a depus o moțiune de cenzură împotriva propriului guvern, ceea ce ne-a forțat să facem această alianță cu PSD”, a adăugat Ciucă.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews