Sursă foto: edupedu.ro

Pe data de 20 mai, a avut loc testul online din faza I a concursului de robotică școlară Nextlab.tech, una dintre cele mai mari competiții de robotică școlară din România.

Ministerul Educației Naționale finanțează acest concurs, adăugându-l în calendarul oficial, iar sponsorul principal al competiției este Banca Comercială Română. Elevii vor susține testul online în mod individual. Testul va fi încărcat la adresa https://robo.nextlab.tech

Testul este compus din două părți:
  • o secțiune de întrebări;
  • o secțiune de videopitch.

Subiectele au fost bazate pe întrebări ce se axează exclusiv pe robotică, construite pe baza lecțiilor pregătitoare pe pe platforma robo.nextlab.tech. Bibliografia de examen ia în calcul și lecțiile pregătitoare din anii anteriori care sunt disponibile în secțiunea “bibliotecă” pe platforma robo.nextlab.tech. Întrebările vor fi cu răspuns deschis.

Sergiu Costan, organizator: „Mă bucur să am șansa de a participa la organizarea evenimentului pentru ca pot să-i ajut pe cei mici sa se pregătească pentru viitor. Noi de deplasam prin numeroase școli pentru a populariza concursul și pentru a-i iniția pe cei mici în domeniul roboticii.”

Sursă: edupedu.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *