Doliu naţional

Regele Mihai, văzut în opoziţie clară cu actuala clasă politică

 

Regele Mihai, plâns de întreaga ţară. Văzut în opoziţie clară cu actuala clasă politică, scrie Reuters intr-un comentariu preluat şi de New York Times.

Presa străină a relatat pe larg despre evenimentul care a îndoliat România. New York Times a notat că  Regele Mihai este privit cu un mare respect de către români, care îl văd în opoziţie clară cu actuala clasă politică, pe care oamenii o asociază cu sărăcia şi coruptia.

Mai mult, presa străină a punctat şi faptul că decesul Regelui Mihai s-a produs într-o perioadă de mari frământări în ţară. Pe tot parcursul lui 2017 au avut loc proteste în stradă. Oamenii sunt nemulţimiţi de încercărilor celor aflaţi la guvernare de a slăbi lupta împotriva corupţiei şi statul de drept.

VEZI ŞI https://republikanews.ro/fotografii-de-colectie-cu-majestatea-sa-regele-mihai-al-romaniei/

Reuters a punctat şi faptul că la începutul lunii, social-democraţii şi-au folosit majoritatea din Parlament pentru a aproba o revizuire a legilor justiţiei care ameninţă să pună sub control politic justiţia din România.

Regele Mihai fost unul dintre puținii foști șefi de stat din perioada celui de-al Doilea Război Mondial care au trăit și în secolul XXI, au mai notat jurnaţiştii străini.

Vezi şi https://republikanews.ro/41568-2/ 

Sâmbătă, clopotele bisericilor din Bucureşti au bătut îndelung, iar românii, mulţi dintre ei în lacrimi, au participat la procesiunea funerară, au adus flori albe, preferatele Regelui, şi au scandat „Regele Mihai!” şi „Jos comunismul!”, scrie Reuters.

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

Sursa  http://m.hotnews.ro/stire/22181365

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *