Sursă foto: IGPR

Sâmbătă, 19 august, agenții din cadrul Direcției de Poliție Transporturi au desfășurat o operațiune de verificare a conformității transportului rutier desfășurat sub denumirea de „TAXI” și „în regim de închiriere” în perimetrul aeroporturilor civile din România.

Au fost supuse inspecției un total de 193 de vehicule, dintre care 5 microbuze, iar 232 de persoane au fost identificate și legitimate. Ca urmare a acțiunii, au fost aplicate 87 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de 39.410 lei.

Din numărul total de sancțiuni, 11 au fost emise pentru nerespectarea dispozițiilor prevăzute în Legea nr. 38/2003 referitoare la transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere, inclusiv modificările ulterioare ale acesteia. De asemenea, 72 de sancțiuni au fost date pentru încălcări ale regulilor privind circulația pe drumurile publice, iar 3 pentru alte încălcări de acte normative.

Pe lângă acestea, au fost confiscate 3 certificate de înmatriculare din cauza deficiențelor tehnice sau echipamentelor suplimentare nepermise de către legislație, iar 4 permise de conducere au fost reținute.

Eforturile de control au fost coordonate de către echipaje mixte formate din agenți din cadrul diferitelor structuri ale poliției transporturi, rutiere și jandarmi.

Sursă: IGPR

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *