Noua versiune a celebrei companii de film a clasicului din 1937 Albă ca Zăpada și cei șapte pitici, care urmează să fie lansată anul viitor, a stârnit o multime de controverse pe rețelele de socializare.

În timp ce dezbaterea despre repornirile Disney nu este o noutate, reacția împotriva noului film Albă ca Zăpada ( piticii au fost stersi din titlu) a fost deosebit de puternică din anumite părți.

O mare parte din furori s-a dezvoltat în ultimele săptămâni după ce interviurile cu Rachel Zegler, care o interpretează pe noua Albă ca Zăpada, au reapărut online.

Criticii au fost în vigoare înainte, însă, după anunțul Disney în 2021 că vedeta latină a obținut rolul principal.

„Extrem de apreciat pentru dragostea pe care o simt din partea celor care mă apără online, dar vă rog să nu mă etichetați în discursul aiurea despre castingul meu. Chiar, cu adevărat, nu vreau să o văd”, a scris actrita pe X.

Dr. Robyn Muir, lector de media și comunicare la Universitatea Surrey, spune că rasismul este „foarte greu” de suportat.

Nu știu de ce oamenii au o astfel de problemă cu asta. Oamenii de culoare nu s-au văzut ca o prințesă Disney până când Jasmine din Aladdin a apărut în 1992.”

Zegler a spus într-un interviu că a găsit filmul original înfricoșător și l-a vizionat o singură dată.

Ea a subliniat, de asemenea, că originalul este „extrem de învechit când vine vorba de femeile în roluri de putere”, adăugând că Albă ca Zăpada reimaginată ar învăța să devină „un lider fantastic”.

Zegler a sugerat, de asemenea, că nu se va concentra pe elementul poveștii de dragoste, spunând – poate în glumă – că prințul a fost „un urmăritor”.

Într-un interviu Variety de anul trecut, vedeta West Side Story a spus: „Am scris absolut o Albă ca Zăpada care nu va fi salvată de prinț”.

Brittany Eldridge, editor de comentarii pentru International Journal of Disney Studies, explică: „Oamenii caută exact acel personaj în acțiunea live.

„Așa au făcut [Disney] cu Cenușăreasa. Și asta caută din nou pentru că Cenușăreasa era aproape o slujbă de tip copy-and-paste. Cred că are foarte mult de-a face cu nostalgia și cu dorința de a retrăi aceeași experiență pe care ai trăit-o inițial când ai trecut prin ea. [Dar] scopul basmelor este să se adapteze și să evolueze și asta e ceea ce vedem aici cu Disney.”

Zegler a adăugat: „Nu va fi salvată de prinț și nu va visa la dragostea adevărată”.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *