logo
RNTV Live

Negocieri pentru majorarea salariului minim pe economie

bani-salariu-Romania-2022-dreamstime
Erika Stoica

Săptămâna viitoare promite să fie una plină de discuții și decizii importante în ceea ce privește salariul minim pe economie. Potrivit unor surse, Consiliul Național Tripartit va aduna la aceeași masă patronatele, sindicatele și pe premierul Marcel Ciolacu pentru a stabili modul în care va crește venitul minim pe economie, care ar urma să ajungă la 3.700 de lei brut.

Patronatele au tras un semnal de alarmă, afirmând că nu își permit această majorare, solicitând chiar amânarea acesteia. În acest context, venitul minim brut ar trebui să crească de la 3.300 de lei la 3.700 de lei, o schimbare semnificativă ce ar avea un impact major asupra a milioane de angajați din România.

În paralel, Ministerul Muncii pregătește terenul pentru o ședință, unde se va stabili cu exactitate mecanismul de majorare a salariului minim. Autoritățile doresc să implementeze un sistem clar, care să țină cont de inflație și de productivitatea muncii, evitând astfel negocieri suplimentare.

Cu toate acestea, majorarea salariului minim nu pare să acopere explozia prețurilor, iar impactul real asupra veniturilor lucrătorilor rămâne o preocupare. Cu doar 138 de lei în plus pentru cei 1,8 milioane de români care încasează venitul minim, venitul net se va situa la 2.217 lei, ceea ce subliniază necesitatea unei abordări echilibrate și eficiente în stabilirea salariului minim european, un alt aspect în atenția Ministerului Muncii.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor