Sursă: Profimedia

Alianţa Nord-Atlantică își reafirmă angajamentul ferm față de suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Republicii Moldova, precum și respectul pentru neutralitatea sa constituțională. Declarația a fost făcută de Justin Suni, șeful interimar al Biroului de legătură NATO din Chișinău, în cadrul unei întâlniri cu Valeriu Mija, secretarul de stat în Ministerul de Externe moldovean.

Suni a subliniat, de asemenea, suportul puternic al NATO pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, evidențiind că acest obiectiv este benefic pentru toți cetățenii moldoveni. În comunicatul emis post-întrevedere, Ministerul de Externe moldovean a anunțat discuțiile privind diverse programe și proiecte comune, care au rolul de a consolida reziliența țării.

Cei doi oficiali au accentuat, de asemenea, importanța diplomației publice și necesitatea continuării activităților menite să promoveze cultura de securitate în Republica Moldova. Aceste inițiative sunt esențiale în contextul actual al provocărilor de securitate din regiune, contribuind la stabilitatea și dezvoltarea țării.

Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews