Actrița Natașa Raab, cu peste 35 de ani de activitate pe scenă, a murit la vârsta de 70 de ani, a anunțat Uniunea Teatrală din România.

Nataşa Raab-Guţul, actrița cunoscută pentru replica din reclame „prea bun, prea ca la țară,” s-a născut pe 15 iulie 1953, în Huedin, județul Cluj. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică în 1988, la clasa profesorului Mircea Albulescu, și începând din acel an, a fost actriță la Teatrul Național din Craiova, conform informațiilor Agerpres. Nataşa Raab-Guţul a obținut și titlul de doctor în științe umaniste, specializarea filologie, la Universitatea Craiova, cu mențiunea „cum laudae,” susținând examenul de doctorat în februarie 2004. Actrița s-a stins din viață la vârsta de 70 de ani.

În perioada tinereții, Nataşa Raab-Guţul a studiat canto sub îndrumarea lui Stela Simonetti și a cântat jazz pe scenele Casei de Cultură Studențească și Casei Armatei din Cluj. De asemenea, a avut o carieră de model la Centrul de Creație UCECOM, sub conducerea lui Zina Dumitrescu, în perioada 1979-1988.

În cariera sa teatrală, a interpretat diverse roluri, precum Elena Andreevna în „Unchiul Vanea” de Cehov, Gittel Mosca în „Doi pe un balansoar” de E. Gibbson, Rosencrantz în „Hamlet” de Shakespeare, Fräulein în „Gaiţele” de Alexandru Kiriţescu, Anna Petrovna în „Revizorul” de Gogol, Anca în „Năpasta” de I. L. Caragiale, și Hangița în „Îmblânzirea scorpiei” de W. Shakespeare.

În domeniul filmului, a interpretat diverse personaje, precum Lola în serialul „Lumini și umbre” (1981 și 1982), Ligia în „Adela” (1984), Rodica în „Acordaţi circumstanţe atenuante” (1984), soția ambasadorului american în „Amen” (2002) și Viorica în „Din dragoste cu cele mai bune intenții” (2010). Pentru rolul său în acest ultim film, Nataşa Raab-Guţul a fost nominalizată la Premiul Gopo pentru cea mai bună actriță în rol principal.

A participat la emisiuni de varietăţi, a fost prezentatoare şi realizatoare de emisiuni radiofonice la Radiodifuziunea Română între anii 1984-1988. A fost prezentatoare în concerte şi spectacole de varietăţi ale Filarmonicii la Sala Atheneu, Sala Palatului, Sala Polivalentă. A prezentat festivaluri naţionale precum „Crizantema de Aur”, „Maria Tănase”, „Crizantema de Argint”.

A vorbit despre lupta ei cu Parkinson Natașa Raab, cunoscută în ultimii ani drept bunica ce dă replica „prea bun, prea ca la țară”, din reclama la brânza de casă Covalact, a fost diagnosticată cu boala Parkinson în 2020. Ea a vorbit deschis despre lupta ei cu această boala.

„Am Parkinson atipic, tremur foarte rău, nu pot nici să merg, de-abia vorbesc, nu mai pot pronunța deloc cuvintele. Iau tratament, însă boala aceasta nu se vindecă. Nu pot să mai filmez, profesional nu știu ce aș mai putea face”, declara actrița Natașa Raab într-un interviu acordat Impact.ro, la începutul anului 2022.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *