Cu trei săptămâni în urmă, am participat la o întâlnire la Guvern împreună cu ministrul Fondurilor Europene și experți din cadrul ministerului. Acest eveniment a avut loc în urma unei discuții pe care am avut-o cu premierul.

Un aspect crucial în prioritățile Uniunii Europene este legat de programele de sănătate mentală. După pandemia COVID-19, întreaga lume, nu numai tinerii, ci toți cetățenii din România au fost afectați de probleme precum anxietatea, depresia și s-au înregistrat creșteri semnificative ale cazurilor de violență și consum de droguri, fenomene observate la nivelul Uniunii Europene și la nivel global.

Din acest motiv, programul operațional de incluziune socială, cu accent special asupra tinerilor, are o importanță deosebită. Această inițiativă implică sume semnificative de bani, vorbim despre miliarde de euro, și se concentrează pe crearea de centre de tratament pentru dependența de substanțe.

De asemenea, am avut discuții cu cele 18 culte acreditate din România, care doresc, de asemenea, să se implice în acest efort. Societatea civilă, mediul de afaceri și, în mod crucial, părinții sunt actori importanți în acest context. Este esențial ca părinții să fie conștienți de situația actuală din România și să înțeleagă importanța acestor inițiative, deoarece campaniile de prevenție în rândul tinerilor nu sunt suficiente.

„Am avut o discuție inclusiv cu cultele acreditate din România, 18 culte. Doresc și aceste culte să se implice, societatea civilă, mediul de afaceri, părinții, foarte important, părinții. Nu sunt suficiente campaniile de prevenție în rândul tinerilor și este foarte importantă conștientizarea părinților de situația în care se află România.”

Sursă: edupedu.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *