Prima expoziție de acest fel, dedicată explorării carierei extraordinare a modelului Naomi Campbell, va fi inaugurată pe 22 iunie la Muzeul V&A din Londra

Expoziția „Naomi: In Fashion” explorează cariera unuia dintre cele mai recognoscibile chipuri din industria modei, Naomi Campbell, prin intermediul unor ținute emblematice prezentate de-a lungul anilor pe podiumurile de defilare, precum și prin influența și activismul top-modelului britanic.

Această expoziție, deschisă publicului începând de sâmbătă, include rochii spectaculoase, pantofi cu tocuri impunătoare, fotografii și coperte ale unor reviste cu Naomi Campbell. Curatorul evenimentului este fostul editor-șef al revistei British Vogue, Edward Enninful.

„Au existat multe expoziţii dedicate unor designeri de modă şi unor fotografi de modă, dar modelele sunt adeseori lăsate în afara poveştii”, a spus miercuri Sonnet Stanfill, curator-şef pentru modă la V & A Museum din Londra.

Iar cariera remarcabilă de 40 de ani a lui Naomi Campbell dovedeşte cu adevărat… că ea este un exemplu în acest domeniu, nu doar pentru că lucrează cu cei mai buni designeri şi fotografi, cu cele mai bune reviste din industrie, ci şi pentru faptul că ea se foloseşte de renumele ei pentru a aduce în luminile reflectoarelor carierele ale unor personalităţi creative emergente”, a adăugat el.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews