logo
RNTV Live
tymbark

Muzeul Poliţiei de Frontieră Române este deschis!

1683975911196-19243-S4
Dudau Andreea Valentina

Muzeul Poliţiei de Frontieră Române este deschis publicului cu ocazia celebrării Nopţii Muzeelor.

Cu ocazia celebrării Nopţii Muzeelor, Muzeul Poliţiei de Frontieră Române este deschis publicului.

Astăzi, la sediul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, Muzeul Poliţiei de Frontieră şi-a deschis porţile.Acesta a fost deschis în cadrul unui eveniment public organizat  în contextul celebrării celei de a XIX -a ediţii a Nopţii Muzeelor.

Poliția de Frontieră Română:Vizitatorii au avut ocazia să admire exponate din istoria Poliţiei de Frontieră şi să afle informaţii despre istoria armelor utilizate de-a lungul vremii de grănicerii care au străjuit hotarele patriei, despre uniforme şi oamenii care le-au purtat, despre drapelele de luptă ale unităţilor grănicereşti şi faptele de vitejie la care au asistat, despre medaliile de onoare şi meritele glorioase pentru care au fost acordate.

În cadrul evenimentului au fost organizate şi mai multe activităţi care au avut rolul de destinde atmosfera. Corul Allegretto, dar şi Ansamblul Ciocârlia al Ministerului Afacerilor Interne au încântat publicul cu câteva momente artistice, iar cei mici s-au bucurat de tururi cu ATV–ul, demonstraţii de intervenţie cu câini de serviciu, demonstraţie de auto-apărare oferită de copiii şcolii conduse de un poliţist de frontieră şi s-au familiarizat cu tehnica din dotarea Poliției de Frontieră (autospeciale de patrulare Ford Raptor, autospeciale cu termoviziune, laborator mobil de control al documentelor, şalupă de patrulare fluvială etc.).

Activitatea a beneficiat de sprijinul Corpului Naţional al Poliţiştilor-IGPF şi International Police Association-IGPF, precum şi al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie şi  Organizaţiei Salvați Copiii.

Muzeul Poliţiei de Frontieră Române este deschis publicului, intrarea este liberă. Programul de vizitare este de luni până vineri, între orele 09.00-15.00. Programări pentru tur ghidat se pot face la adresa de email: muzeu.pfr@igpf.ro

Informaţii detaliate despre istoria Muzeului Poliției de Frontieră se regăsesc pe pagina https://www.politiadefrontiera.ro/ro/main/pg-muzeul-politiei-de-frontiera-31.html

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilvaromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor