Featured Video Play Icon

Muzeul Județean Buzău s-a calificat în marea finală pentru obtinerea premiului DASA, distinctie oferita anual de către Academia Europeană a Muzeelor. Alte noua muzee din Europa sunt in competitie, tema de anul acesta fiind: ‘’Oportunități de învățare‘’.

Muzeul Județean Buzău s-a înscris, la începutul acestui an, în cursa pentru prestigiosul premiu DASA conferit anual de către Academia Europeană a Muzeelor instituțiilor de profil din Europa. Tema de anul acesta a competiției se numește ‘’Oportunități de învățare‘’. În urma unei jurizări riguroase făcută de un juriu internațional, Muzeul Județean Buzău s-a calificat în marea finală, alături de alte 9 muzee din Europa).

Muzeul buzioan a prezentat juriului programe și proiecte ce se înscriu în sfera tematicii din acest an, precum: MuseumBus, Muzeul din Cutie, seria atelierelor vocaționale, atelierele pentru gestionarea emoțiilor, întâlnirile în cadrul programelor de combatere a consumului de droguri și bullying-ului în școală, Ora de Istorie la muzeu, sau Museum Smart.

Câștigătorul premiului DASA 2024 va fi desemnat în luna octombrie.

By Costin