Sursa: eatyour.coffee

În ultimele decenii musli a devenit din ce în ce mai popular în România, fiind un aliment versatil, poate fi consumat atât la micul dejun, ca gustare între mese sau ca desert.

Istoria Musliului

Doctorul elvețian Maximilian Bircher-Benner acum 100 de ani a inventat musli la clinica sa medicală. Inițial a fost numit Apfeldiätspeise (adică un fel de mâncare dietetic cu mere), după care a venit cu denumirea de musli care provine din germană  de la cuvântul “müs”  care se traduce drept „terci”.

  • Rețeta originală era realizată din fulgi de ovăz, mere crude, lapte condensat, nuci și suc de lămâie.
Beneficiile consumului de musli
  • Benefic pentru inima: Musli conține tărâțe de ovăz iar acestea, la rândul lor, conțin o fibră de ovăz numită beta-glucan. Studiile arată că beta-glucanul ajută la reducerea nivelului de colesterol cu până la 10%.
  • Bogat în fibre și cereale integrale: Ne este greu să ne dăm seama care este cantitatea exactă de fibre din musli, având în vedere în cât de multe feluri poate fi mâncat, însă te asigurăm că este destul de mare. În plus, fibrele și alte beneficii ale cerealelor integrale pot ajuta la reglarea tractului digestiv.
  • Mai sănătos ca alte cereale: Majoritatea cerealelor de mic dejun pe care le găsim azi sunt pline de zahăr. Musli conține, în schimb, mai puțin zahăr și mai puține calorii ca majoritatea produselor de patiserie ori a sandwich-urilor de la micul dejun.
  • Foarte sățions: Ovăzul conține amidon, de aceea poate dura destul de mult timp până când corpul tău îl digeră în totalitate. Astfel, riscul de a tânji după o ciocolată după micul dejun scade considerabil.

Musli cu iaurt

Iaurtul în loc de lapte este o alternativă potrivită ca resursă de probiotice, mai ales în cazul copiilor, deoarece bacteriile benefice sănătății intestinale din iaurt îi vor ajuta extrem de mult în cazul digestiei.

Musli cu lapte, mic dejun

 Dacă vrei să încerci un mic dejun inedit, poți înlocui laptele clasic cu lapte de migdale sau lapte de soia.

Musli cu fructe proaspete sau congelate

 Combinațiile de musli cu fructe sunt interminabile, de la banane și semințe de rodie, până la mere, pere, afine sau zmeură. Dacă vrei un gust mai exotic al cerealelor de la micul dejun, poți opta și pentru fructe precum kiwi sau mango.

Smoothie bowl pentru un mic dejun energizant 

Alege-ți fructele preferate, adaugă laptele sau iaurtul vegetal, fulgi de cocos și câteva linguri de musli, pune-le pe toate în blender și vei obține astfel un smoothie delicios pentru prima masă a zilei.

Sursa: sanovita.ro, blog.glovoapp.com

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *