O femeie de 45 de ani, din Targoviste, a fost muscata de un caine din rasa Amstaff. S-a intamplat chiar in gospodarie, patrupedul fiind al unei altei femei care locuia cu victima.  Au fost sesizati polististii care, in urma verificarilor, au dat trei sancțiuni contravenționale, în cuantum de 7.000 de lei, pentru lipsa microcipării, nedeclararea la o unitate de poliție și neînregistrarea la Asociația Chinologică Română. De asemenea, în cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal. Oamenii legii vin si cu recomandari si au transmis măsurile pe care trebuie să le adopte deținătorii de animale periculoase pentru a fi prevenit orice atac.

Polițiștii transmit că proprietarii sau deținătorii temporari ai câinilor periculoși sau agresivi trebuie să aibă vârsta minimă de 18 ani, capacitate deplină de exercițiu și să nu fi fost condamnați pentru săvârșirea unei infracțiuni contra persoanei.

În plus, aceștia au obligația să depună la sediul poliției în a cărei rază este situat imobilul în care este deținut câinele o adeverință eliberată de Asociația Chinologică Română din care să rezulte încadrarea câinilor periculoși, precum și o declarație pe proprie răspundere.

De asemenea, proprietarii sau deţinătorii temporari ai câinilor au obligația să inscripţioneze în mod vizibil, la intrarea în apartament sau în imobil ori pe împrejmuirea aferentă imobilului respectiv, avertismentul „Câine periculos”

sau, după caz, „Câine agresiv”, printr-o plăcuţă.

Polițiștii subliniază proprietarii răspund penal pentru săvârșirea următoarelor fapte:

– neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul câinelui sau de deţinătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, dacă atacul a avut loc;

– fapta persoanei de a organiza lupte între câini, de a-i pregăti în acest scop, precum şi de a participa cu câini la astfel de lupte.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *