logo
RNTV Live
tymbark

Mureș: Acuzați că au vândut droguri unor copii, doi bărbați au fost arestaţi în urma unor percheziţii

diicot
Dumitrache Catalina

În urma unor percheziţii efectuate în judeţul Mureş într-un dosar ce vizează comercializarea de droguri de risc şi de mare risc, doi bărbați au fost reținuți și arestați ulterior. Aceștia vindeau inclusiv unor minori, potrivit unor comunicate transmise de IPJ Mureş şi DIICOT, Serviciul Teritorial Mureş.

În cursul zilei de miercuri, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Târgu Mureş, au efectuat cinci percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc şi mare risc şi deţinere de droguri de risc şi mare risc, în vederea consumului propriu.

Procurorii au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a două persoane arestate în urma descinderilor.

,,Cei în cauză sunt bănuiţi că, de la începutul anului curent, ar fi deţinut şi comercializat droguri de risc şi de mare risc în judeţul Mureş, printre cumpărători regăsindu-se şi persoane minore”, potrivit surselor.

Locuinţele şi locurile frecventate de persoanele bănuite au fost vizate în cadrul prechezițiilor, iar, în urma acestora, au fost descoperite şi ridicate, pentru continuarea cercetărilor, ,,aproximativ două kilograme de substanţă cu conţinut de 3 – CMC, 200 de grame de cannabis, precum şi sisteme informatice şi mijloace de stocare a datelor informatice, despre care există bănuiala că ar fi fost utilizate în cadrul activităţii infracţionale”.

Poliţiştii au mai depistat mai multe persoane care ar fi achiziţionat diferite cantităţi de droguri de risc şi de mare risc de la persoanele în cauză, cantităţi cuprinse între aproximativ un gram şi 350 de grame, conform IPJ Mureş.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Mureş a dispus joi arestarea preventivă a inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 de zile.

Direcţia Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române a asigurat suportul de specialitate, iar la activităţi au participat şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ,,Regele Ferdinand I” Târgu Mureş şi poliţişti de la Poliţia Municipiului Reghin, mai arată sursele citate.

Sursă: Digi24

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilvaromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor