212 milioane de lei este valoarea fondurilor europene atrase de municipiul Târgoviște prin Programul Operațional Regional. Astfel, municipiul se situează pe locul 1 în regiunea Sud- Muntenia, valoarea fondurilor atrase fiind mai mare decât a tuturor celorlalte municipii reședință de județ din regiune, la un loc.

Potrivit cifrelor ADR Sud-Muntenia, cu 6 luni înainte de finalizarea Programului Operațional Regional, municipiul Târgoviște se află pe loc 1 în regiune ca sume de bani aprobate pentru finanțare. Aceste sume au fost aprobate pentru finanțare și au fost și încasate, au precizat autoritățile.  Din 376,6 milioane lei aprobate până astăzi, Târgoviște are 212,2 milioane.

”Repet, pentru că mi se pare absolut incredibil și vreau să fim conștienți de această situație: avem cu aproape 50 de milioane lei mai mult decât au împreună toate celelalte capitale din regiunea Sud-Muntenia”, a transmis Cristian Stan, primarul Târgoviștei.

Din regiunea Sud-Muntenia, Târgoviște a atras 56,38% din fonduri, în timp ce Ploieștiul, de exemplu, 5,85%, fiind după Pitești și Giurgiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *