Sursă foto: România Liberă

Procurorii anticorupție din București au efectuat miercuri dimineață percheziții în mai multe locații din București, Prahova și Vâlcea într-un dosar ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție și de falsificare de documente.

Potrivit surselor judiciare, 12 persoane urmează să fie aduse la audieri în urma acestor percheziții, care au loc în cadrul unei cauze penale ce investighează presupuse activități infracționale desfășurate în perioada 2018-2022. Infracțiunile vizate sunt legate de identificarea și însușirea nelegală a unor bunuri imobile aparținând unor persoane decedate, cu prejudicierea moștenitorilor legali.

Potrivit anchetatorilor, profitul obținut din vânzarea ulterioară a acestor imobile depășește suma de 1.365.223 lei.

În cursul zilei, pe baza autorizărilor legale obținute de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în 22 de locații, atât la domiciliile unor persoane fizice, cât și la sediile unor societăți comerciale.

Procurorii au beneficiat de sprijin din partea ofițerilor de poliție din cadrul DGPMB – Serviciul Investigații Criminale, ai DGPMB – Serviciul Acțiuni Speciale și ai Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *